Wat kan ik hier vinden?

Internationaal verhuizen

Een verhuizing naar een ander land is een ingrijpend moment in je leven. Internationaal verhuizen moet daarom goed aangepakt worden. Vooral als je nog onervaren bent in het spreken van de vreemde taal, is een internationaal verhuisbedrijf een grote hulp. Wat kost internationaal verhuizen en wat moet je allemaal weten? je leest het hieronder 

Verhuizers vergelijken

Uw wensen door verschillende bedrijven op de kaart

De kosten van een internationale verhuizing

Internationaal verhuizen betekent dat je spullen over een langere afstand vervoerd moeten worden. De kosten van een verhuizing naar het buitenland verschillen sterk en worden vooral bepaald door de afstand en het aantal m3 dat nodig is om je inboedel te verhuizen. Vul gratis het offerte formulier in en overleg je plannen met professionele verhuisbedrijven. Let bij het vergelijken van offertes op zaken als:

  • Rekent het bedrijf extra kosten voor het verhuizen naar moeilijk bereikbare locaties?
  • Rekent het verhuisbedrijf kosten voor tussentijdse opslag van je inboedel in het buitenland mee?
  • Hoeveel m³ bijzondere goederen zijn opgenomen in de offerte voor de internationale verhuizing?
  • Welke garanties en verzekeringen hanteert het verhuisbedrijf voor eventuele schade?

Wat kost een internationale verhuizing voor jou?

Elke internationale verhuizing ziet er anders uit. Dit is ook de reden dat de prijzen per verhuizing flink verschillen. Ben je benieuwd wat je internationale verhuizing precies kost?
Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van internationale verhuisbedrijven. Zo heb je snel inzicht in de prijzen en kies je voor het verhuisbedrijf dat het best bij jou past.

Taxatiebezoek

Internationale verhuisbedrijven komen vaak eerst bij je langs voor een vrijblijvend taxatie bezoek. Bij een internationale verhuizing is dit een belangrijk bezoek. Het aantal m³ inboedel en de afstand bepalen voor een groot deel de prijs van de verhuizing. Omdat de afstand bij een internationale verhuizing zoveel groter is, is het extra belangrijk dat de verhuizer weet hoeveel m³ aan inboedel hij moet vervoeren. Dit taxatie bezoek voorkomt een onverwacht hoge rekening voor je internationale verhuizing.

Internationaal verhuizen binnen de Europese Unie

Door de regelgeving “vrijhandel van goederenvervoer” is het tegenwoordig minder gecompliceerd om binnen de EU te verhuizen. Dit maakt een verhuizing makkelijker, omdat er bijvoorbeeld minder oponthoud is aan de grens. Afhankelijk van de afstand en locatie is het ene vervoersmiddel geschikter dan het andere. In de meeste gevallen is het eenvoudiger om te verhuizen met behulp van een vrachtwagen. Wie van Nederland naar België of Duitsland verhuist, kiest daarom voor een verhuiswagen.

Internationaal verhuizen naar een ander continent

Verhuisbedrijven werken vaak samen met partners in het betreffende continent. Zij zorgen ervoor dat je inboedel veilig op de bestemming aankomt en dat al het papierwerk geregeld wordt. Wellicht krijg je te maken met andere regelgevingen en gebruiken.

Bij een verhuizing naar een ander werelddeel wordt er vaker gebruik gemaakt van de scheep -en luchtvaart. Bij een verhuizing van Nederland naar Amerika wordt in de meeste gevallen een schip gebruikt. Omdat de kosten van luchtvervoer hoger zijn, wordt van vliegtuigen minder gebruik gemaakt.

Inboedel veilig transporteren

Internationaal verhuizen over zee of door de lucht gebeurt vaak met verhuiscontainers. Deze vorm van vervoer voorkomt veel beweging gedurende het transport. Bij zee -en luchttransport word je daarom aangeraden om het inpakken over te laten aan professionele internationale verhuizers. Verhuisbedrijven beschikken over speciale verpakkingsmaterialen die de veiligheid van je bezittingen waarborgen tijdens de reis. Denk hierbij aan pakmateriaal zoals: aangepaste dozen, hoezen en houten mallen die schade minimaliseren. Klanten krijgen meestal een track & trace systeem mee om de locatie van hun inboedel te controleren tijdens de reis.

Verzekerd voor internationaal verhuizen

Voordat je definitief naar het buitenland vertrekt doe je er goed aan om uw verzekering op orde te stellen. Hieronder vind je enkele zaken die je ruim van tevoren moet regelen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  • Controleer je polisvoorwaarden en check of je inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing
  • Bij een goedkope verzekering kan het voorkomen dat je niet volledig gedekt bent tegen schade
  • Denk eraan om je adreswijziging door te geven aan je verzekeringsmaatschappij. Zo voorkom je dat je inboedelverzekering komt te vervallen bij aankomst
  • Zoek contact met je verzekeringsmaatschappij voor uitgebreide informatie over je dekking gedurende de verhuizing

Ontvang gratis internationale verhuis offertes

Als je een internationaal verhuisbedrijf gaat inschakelen, dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen.  Find the best company. Request move quote now.”}” data-sheets-userformat=”{“2″:21377,”3”:{“1″:0},”10″:2,”11″:4,”12″:0,”15″:”Arial”,”17″:1}”>Vul het offerteformulier in en vergelijk de prijzen van professionele verhuisbedrijven in jouw regio die jou kunnen bijstaan tijdens een internationale verhuizing. Let bij het vergelijken ook op extra kosten voor het verhuizen naar moeilijk bereikbare plekken, tussentijdse opslag voor je inboedel en de garanties die het bedrijf biedt. Zo kiest u de beste offerte voor uw verhuizing naar het buitenland.