Wat kan ik hier vinden?

Verhuizers vergelijken

Bij een verhuizing krijg je te maken met verschillende kostenposten. Er zijn meerdere manieren om te besparen op de verhuiskosten.Hoe je dit doet? Je leest het in dit handige artikel.

Verhuiskosten bespaartips

Een volledig verzorgde verhuizing door een gespecialiseerd verhuisbedrijf kost gemiddeld € 1.250, uitgaande van een vrijstaande woning. Met behulp van de volgende bespaartips voorkom je dat de kosten voor je verhuizing te hoog oplopen.

Een verhuisofferte geeft je meer inzicht in de verhuiskosten voor je verhuizing. Door het aanvragen van meerdere offertes ben je in staat om te onderhandelen over de prijzen en gewenste diensten van verschillende verhuisbedrijven. Het is verstandig om voor het vergelijken vast te leggen wat er precies verhuisd moet worden zodat je de grootte van de verhuiswagen kan bepalen.

Verhuis op een doordeweekse dag

Houd altijd rekening met de gewenste verhuisdagen, omdat de meeste verhuisbedrijven weekendtoeslagen hanteren. Op zaterdag hanteert men meestal een toeslag van 25% en op zondag 75%. Het kan dus flink in de kosten schelen om doordeweeks te verhuizen.

Doe afstand van oude spullen

Overbodige spullen dragen bij aan een grotere inboedel en hiermee hogere verhuiskosten. Het is dus verstandig om voor de verhuizing je inboedel goed door te lopen en overtollige spullen weg te gooien. Oude huishoudelijke apparaten kan je bijvoorbeeld gratis inleveren bij winkelketens of de gemeente. Zo maak je efficiënter gebruik van de maximale capaciteit van de verhuiswagen. Dit betekent dat je minder ritten nodig heeft voor de inboedel transport waardoor je flink bespaart op de totale kosten.

Verhuiskostenvergoeding

Controleer tijdig of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Er zijn verschillende situaties die je recht geven op een vergoeding. Je kan bijvoorbeeld de inrichting– en verhuiskosten laten vergoeden bij sommige werkgevers wanneer je genoodzaakt bent om te verhuizen voor je baan. Voor een verhuizing kan je bijvoorbeeld tot € 7.750 onbelaste verhuisvergoeding ontvangen van je werkgever. Ook kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van je huis baas als je huurovereenkomst wordt opgezegd vanwege een sloop of renovatie. De gemeente is ook in staat om je van een vergoeding te voorzien wanneer je moet verhuizen vanwege een handicap of stadsrenovatie.

Gedeeltelijk zelf verhuizen

Je kan de overweging maken om de verhuizing gedeeltelijk te laten uitvoeren door een verhuisbedrijf. Wanneer je zelf een steentje bijdraagt, bespaar je op de verhuiskosten. Dit doe je door bijvoorbeeld zelf te zorgen voor verpakkingsmateriaal en zelf je inboedel in te pakken. Dit is niet altijd de meest praktische oplossing, bijvoorbeeld wanneer je waardevolle spullen moet verpakken, zoals schilderijen en antieke voorwerpen, maar het kan wel een hoop schelen in de verhuiskosten.

Besparen op de verhuiskosten

Een voordelige verhuizing blijft aantrekkelijk. Omdat de kosten van verhuisbedrijven verschillen, doe je er goed aan om offertes van meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Je kan namelijk kiezen voor de voordeligste offerte en zo besparen op de verhuiskosten. Wil je weten wat het kost om te verhuizen?