Verhuisbedrijf

Wat kost het inschakelen van een verhuisbedrijf?

De uiteindelijke verhuiskosten zijn te verdelen in ongeveer drie onderdelen: de kosten van de verhuiswagen, de kosten van de verhuizers en de voorrijkosten. Natuurlijk is het ook mogelijk om gebruik te maken van aanvullende verhuisservices. Hier zijn uiteraard extra kosten aan verbonden. Hieronder lees je een overzicht van de gemiddelde kosten van een verhuisbedrijf.

 • Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer € 60 per uur
 • Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer € 70 per uur
 • Verhuizing naar flat of appartement € 750
 • Verhuizing naar twee-onder-een-kap € 900
 • Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse € 900
 • Voorrijkosten algemeen € 55
Populair

Het voordeel van het inhuren van een verhuisbedrijf

Ben je benieuwd naar de exacte prijzen voor je verhuisproject? Vraag hiervoor dan gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Doordat je meerdere offertes ontvangt, zie je snel bij welk verhuisbedrijf je het best uit bent. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Vergelijk en bespaar tot 40% op uw verhuisproject

Een verhuisbedrijf regelt je volledige verhuizing snel en professioneel. Uiteraard bepaal je zelf welke taken je uitbesteedt. Bovendien is je volledige inboedel verzekerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je financiële situatie als er schade ontstaat. Een Erkende Verhuizer verzekert je inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van €100.000. Zo focus je je helemaal op zaken die jij belangrijk vindt, zoals het inrichten van je nieuwe woning.

verhuisbedrijf

Wat kan een verhuisbedrijf voor je betekenen?

De belangrijkste taak van een verhuisbedrijf is het vervoeren van je inboedel. De verhuizers zorgen dat je spullen veilig en zorgvuldig worden vervoerd en in- en uitgeladen. Vooral als je veel breekbare spullen hebt, zoals servies, is dat natuurlijk heel belangrijk. Daarnaast neemt een verhuisbedrijf de volgende taken op zich:

 • Het in- en uitpakken van verhuisdozen;
 • Het demonteren van grote meubels, zoals kasten of bedden;
 • Tijdelijke opslag van je spullen;
 • Technische werkzaamheden, zoals het ophangen van verlichting.

Tips om kostenbesparend te verhuizen

Als je wel de service en ervaring van een verhuisbedrijf wilt inzetten, maar opziet tegen de kosten, zijn er verhuiskosten bespaartips. Een tip om te besparen op de verhuiskosten is door een deel van de verhuizing zelf uit te voeren. Je verhuizing kan hierdoor iets meer tijd kosten, maar zal je een financiële besparing opleveren. Voorbeelden van activiteiten die je kan uitvoeren, zijn het uit elkaar halen van meubels en het inpakken van je spullen in dozen. Je huurt deze dozen gemakkelijk van het verhuisbedrijf. Enkele bespaartips op een rij:

 • Uit elkaar halen van meubels;
 • Het inpakken van je spullen;
 • De ingepakte dozen alvast klaarzetten.

Hoe vergelijk je offertes van verhuisbedrijven?

Ben je van plan een verhuisbedrijf in te schakelen? Dan wil je uiteraard dat dit zorgvuldig gebeurt. Hoe weet je of een verhuisbedrijf de gewenste kwaliteit levert? En welke vragen kan je stellen als je een verhuisofferte ontvangt? Belangrijke informatie waarop je je keuze voor een specialist baseert. Aan de hand van deze checklist, spoor je eenvoudig en snel het verhuisbedrijf op met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Checklist kwaliteit verhuisbedrijf

 1. Lees de reviews van anderen die je voorgingen.
 2. Check de totale prijs: werkt het verhuisbedrijf per uur of rekent deze een totaalprijs.
 3. Vraag de specialist welke werkzaamheden zijn inbegrepen.
 4. Controleer de begin- en einddatum van het project.
 5. Vraag de specialist hoeveel jaar garantie er op de opdracht zit.
 6. Check de keurmerken en kwaliteitszegels.
 7. Leg alle afspraken die je (mondeling) hebt gemaakt, vast in een eindofferte. Zo heb je altijd alle afspraken op papier staan voordat de specialist aan de opdracht begint.
verhuisbedrijf

Vergelijk en bespaar op je verhuisbedrijf

Een goed verhuisbedrijf regelt je verhuizing veilig en gemakkelijk. De volgende stap is het vinden van de geschikte verhuisspecialist. Er zijn namelijk bijzonder veel verhuisbedrijven waardoor je niet altijd goed inzicht hebt in de kosten. Voorkom daarom dat je teveel betaalt en vergelijk de verschillende specialisten met elkaar. Zo bespaar je al snel op het inhuren van een verhuisbedrijf.