Vraag vrijblijvend offertes aan

Ontvang binnen 5 minuten al de eerste offerte en start direct met het besparen van geld

Start nu met vergelijken

Ontvang binnen 5 min uw eerste offerte en bespaar
Klik Hier

Wat kan ik hier vinden?

Meubeltransport

Om je meubels snel, efficiënt en schadeloos te transporteren, zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. In dit artikel lees je handige informatie, zoals kostenoverzichten en tips rondom meubeltransport.

Meubels transporteren met een verhuiswagen

Het transporteren van je meubels is een tijdrovend project. Het belangrijkste bij het verhuizen van je meubels is dat deze onbeschadigd je nieuwe woning bereiken. Om al je meubels zo goed mogelijk te transporteren, is een verhuiswagen het beste transportmiddel. De grootte van de verhuiswagen is afhankelijk van de hoeveelheid meubels die je wil vervoeren. Om een beeld te krijgen van de verhuiswagen die het beste bij jouw verhuizing past, zijn in het onderstaande schema 2 situaties uitgewerkt.

Twee- of driekamerappartement

Wanneer je beschikt over een appartement, is een verhuiswagen met een laadcapaciteit van 20m³ voldoende om je meubels te transporteren. Door het inhuren van een extra verhuizer loopt je verhuizing voorspoedig. De kosten voor deze optie zijn gemiddeld € 70 per uur.

Vrijstaande woning

Beschik je over een grotere woning, zoals een vrijstaand huis? Een verhuiswagen van 40m³ is dan de beste optie om al je meubels in een keer mee te nemen. Inclusief de extra verhuizer die je helpt de verhuiswagen zo efficiënt mogelijk in te delen, kost deze optie gemiddeld € 75 per uur.

Bespaar op uw meubeltransport door offertes te vergelijken

Door de vele verhuisbedrijven die je meubels gemakkelijk verhuizen, is het lastig om een bedrijf te vinden die de juiste prijs hanteert. Wat is dan verstandig? Een goede oplossing is het vergelijken van offertes. Door offertes te vergelijken, zie je in een oogopslag welk verhuisbedrijf de beste prijs hanteert. Zo bespaar je al snel aanzienlijk op je meubeltransport. Vraag nu tot 6 offertes aan van betrouwbare verhuizers bij jou in de buurt en ontvang gratis en vrijblijvend offertes.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit uw buurt.

De benodigdheden voor meubeltransport

Het verzamelen van alle benodigdheden (zoals spanbanden en verhuisdekens) vergt veel van jekostbare tijd, terwijl verhuisbedrijven deze hebben liggen. Buiten de verhuiswagen beschikt een verhuisbedrijf over verschillende verhuisdekens. Verhuisdekens beschermen je meubels tegen krassen en trillingen.

Spanbanden zorgen ervoor dat de meubels niet verschuiven tijdens het transport. Daarnaast bezit een verhuisbedrijf meubeltransporters waarmee je jouw meubels gemakkelijk richting de verhuiswagen rijdt. Deze transporters zijn vooral bij zware inboedel van toegevoegde waarde. Je legt hierdoor lange afstanden – van hoger gelegen verdiepingen – eenvoudig af.

Handige tips voor een optimale voorbereiding

1. Inhuren van een verhuislift

Een verhuislift is ontworpen om zware en grote onderdelen van je inboedel op een gemakkelijke manier te verhuizen. Woon je op een hoger gelegen verdieping of krijg je je zware meubels niet door het trappengat naar beneden? Het huren van een verhuislift is dan de beste optie. Zo verplaats je gemakkelijk alle meubels via een balkon of raam richting de verhuiswagen. In de tabel hieronder vind je een indicatie van de kosten.

2. Tijdelijke opslag

Heb je tijdelijk een opslagruimte nodig om je meubels in te bewaren? Een aantal verhuisbedrijven beschikken over een groot magazijn of een tijdelijke opslag. Wanneer je nog niet kan verhuizen naar je nieuwe woning, is dit een veilige manier om je inboedel op te slaan. Een opslagbox is namelijk bewaakt met camera’s. Daarnaast blijft je inboedel droog, doordat het mogelijk is om overdekt te laden en te lossen. De prijs voor een opslagbox bedraagt voor een opslagbox van 30m³ gemiddeld € 115 per maand.

3. Parkeervergunning

Wil je geen onvoorziene kosten maken op je verhuisdag? Om je verhuizing in goede banen te leiden, is het belangrijk dat de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij je voordeur komt te staan. Het is soms verboden om voor de deur te parkeren. Vraag daarom tijdig bij je eigen gemeente een parkeervergunning aan voor je verhuisdag. De kosten voor deze vergunning verschillen per gemeente, maar liggen gemiddeld tussen € 20 – € 50.

Vind het juiste verhuisbedrijf voor jouw meubeltransport

Ben je op zoek naar extra hulp voor het transporteren van je meubels? Door het vergelijken van offertes vind je snel en gemakkelijk het juiste verhuisbedrijf voor je meubeltransport. Vraag nu tot wel 5 offertes aan van verschillende betrouwbare verhuisbedrijven bij jou in de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 5 offertes aan van verhuizers bij jou in de buurt.