Verhuiskosten

Je hebt de knoop doorgehakt, het huis is verkocht en je staat op het punt naar je nieuwe woning te verhuizen. Bij een verhuizing komt een hoop kijken. Van het inpakken tot de administratie, het is een flinke klus. Ook de verhuiskosten spelen een rol bij de verhuizing. Wat kost een verhuizing eigenlijk? In dit artikel lees je alles over de verschillende verhuiskosten en slimme bespaartips.

 

Wat kost een verhuizing?

Naast dat er veel bij een verhuizing komt kijken, zit er ook een kostenplaatje aan vast. De kosten van verhuizen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij onder andere aan de hoeveelheid spullen, de afstand tussen de woningen, het aantal verhuizers en het aantal verhuiswagens. De kosten voor één verhuiswagen (van 20 m³ – 50 m³), inclusief de kosten voor het transport + 1 verhuizer zijn gemiddeld € 70 – € 90 per uur. De verhuiskosten zijn grofweg in drie onderdelen de verdelen. De kosten van de verhuiswagen, het inhuren van de verhuizers en de gerekende voorrijkosten. In de tabel vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf.

  • Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer € 60 per uur
  • Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer € 70 per uur
  • Verhuizing naar flat of appartement € 750
  • Verhuizing naar twee-onder-een-kap € 900
  • Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse € 900
  • Voorrijkosten algemeen € 55
schatting

Bewust besparen op de verhuiskosten

Verhuisbedrijven regelen je verhuizing snel en professioneel. Het is natuurlijk wel fijn als je niet te veel betaalt voor je verhuizing. Daarom is het slim om te kijken welke taken je zelf uitvoert welke je uitbesteedt. Het voordeel van het inschakelen van een Verhuiskeurmerk verhuizer is dat je inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing tot een bedrag van € 100.000.

verhuizers

Meerdere verhuisbedrijven en verhuiskosten vergelijken

Ben je benieuwd naar de hoogte van de verhuiskosten in jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij je uit de buurt. Binnen 2 dagen neemt een verhuizer contact met je op om je wensen te bespreken. Door meerdere offertes te vergelijken, zie je snel welk verhuisbedrijf het best bij je past. De aanvraag is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Extra verhuiskosten om rekening mee te houden

Naast de bovenstaande gegevens, zijn er nog meer factoren die bijdragen aan hogere verhuiskosten. Bekijk hier een overzicht van de verschillende factoren.

  • Kosten van het inhuren van extra verhuizers
  • Kosten van het vervoer
  • Parkeervergunning of -ontheffing
  • Verhuizen in het weekend of met spoed

1.Kosten extra verhuizers

Als je meerdere verhuizers inhuurt, bijvoorbeeld om spullen in te pakken, hou dan rekening met hogere kosten voor de verhuizing. Door meer verhuizers in te huren, gaat het laden en lossen een stuk sneller. Dit verhoogt de verhuiskosten. Als je naast de bestuurder van de verhuiswagen nog extra verhuizers wilt inhuren, kost dat ongeveer € 40 per verhuizer per uur.

2.Kosten van het vervoer

Je moet niet alleen de voorrijkosten aan het verhuisbedrijf betalen, de transportkosten van het oude naar het nieuwe adres horen ook bij de verhuiskosten. Veel verhuisbedrijven geven de eerste paar kilometers gratis. Het is goed om hierop te letten als u een verhuisofferte aanvraagt. Voor regionale verhuizers ligt dit rond de eerste 20 kilometer. Bij landelijke verhuisbedrijven kan het oplopen tot de eerste 50 tot 100 kilometer. Voor de transportkosten rekenen verhuisbedrijven kilometerprijzen tussen de € 0,50 en € 1,00 per kilometer, deze kosten voor je verhuizing komen bovenop je huidige kosten.

3.Parkeervergunning of -ontheffing

Bij een verhuizing is het niet vanzelfsprekend dat de verhuizers de verhuiswagen voor je woning kunnen zetten, al gaat het laden en lossen hierdoor wel sneller. Om te zorgen dat dit wel mogelijk is, is het slim om bij de gemeente een parkeervergunning of -ontheffing aan te vragen. De duur van de vergunningen en de hoogte van de prijzen van vergunningen en ontheffingen verschilt per gemeente. In kleinere gemeentes kan je rekenen op bedragen tot € 20, in de grotere steden kan dit oplopen tot ongeveer € 50.

4.Verhuizen in het weekend of met spoed

Ook moet je op extra verhuiskosten rekening houden met de geplande verhuisdag. Als je in het weekend verhuist, moet je rekening houden met weekendtoeslagen van verhuisbedrijven. Dit is op zaterdag meestal een toeslag van rond de 25%, op zondag meestal rond de 75%. Verhuizers inhuren in het weekend is dus duurder dan doordeweeks. Hou hier ook rekening mee wanneer je een offerte aanvraagt. Voor spoedverhuizingen geldt ook vaak een toeslag. Enkele verhuisbedrijven rekenen vaste tarieven voor spoedverhuizingen. Bij andere bedrijven hangt de hoogte van de toeslag af van de hoeveelheid beschikbare verhuizers.

verhuizen

Vergelijk en bespaar op je verhuiskosten

Een goede verhuizer regelt je verhuizing gemakkelijk en snel. Om de kosten voor je verhuizing zoveel mogelijk te verlagen, kan je meerdere offertes met elkaar vergelijken. Hoe je dit doet? Vraag geheel gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij je uit de buurt. Binnen 2 dagen nemen verhuisspecialisten contact met je op om uw wensen te bespreken. Daarna start de vergelijking. Zo kom je uit bij de beste verhuizer voor je project. Het voordeel is dat je nergens aan vast zit, omdat de aanvraag geheel vrijblijvend is. Je gegevens worden enkel gebruikt voor de offerteaanvraag.