Een piano verhuizen, hoe doe je dat?

Piano verhuizen

Een piano verhuizen is niet de makkelijkste opdracht. Een piano of vleugel is een gevoelig instrument. Het is daarom mogelijk dat er tijdens de verhuizing blijvende schade ontstaat.

Het verhuizen van een piano naar de nieuwe woning, vereist dus kennis en ervaring. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Lees snel verder voor alle informatie.  

De kosten voor het verhuizen van je piano

Een piano verhuizen is een vak apart. Het verhuizen van een piano gebeurt met de uiterste zorg. Waardoor de prijs afhankelijk is van meerdere factoren.

Deze verschilt per specifieke opdracht. De kosten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

1. Aantal verhuizers

Voor het verhuizen van een piano zijn minimaal 2 verhuizers nodig. Beschik je over een vleugel? Dan zijn er minimaal drie verhuizers nodig.

De grootte van je piano is dus bepalend voor de totale verhuiskosten. Het inhuren van een extra verhuizer kost gemiddeld € 35 per uur.

2. Verhuiswagen en aantal kilometers

 

Een van de grootste kostenposten is het vervoeren van je piano. Het huren van een verhuiswagen is noodzakelijk voor het schadeloos vervoeren van je piano. Je betaalt een vast bedrag voor de verhuiswagen, maar de totale prijs hangt af van het aantal kilometers dat moet worden afgelegd.

 

De kosten voor het verhuizen van een piano starten gemiddeld tussen € 200 – € 300. Voor iedere 5 extra gereden kilometer betaal je gemiddeld € 10.

3. Verhuislift

Is het niet mogelijk om je piano via de voordeur naar buiten te transporteren? Het huren van een verhuislift of hijskraan is dan de beste optie. Laat je adviseren door het verhuisbedrijf om te kijken wat de beste optie is. Het inhuren van een verhuislift kost gemiddeld € 75 per uur.

Piano verhuizen: zo gaan verhuizers te werk

Het verhuizen van een piano is een taak voor ervaren verhuizers. Om je piano op de juiste manier te vervoeren, hanteren de verhuizers 3 stappen:

1. Piano optillen

Om de piano te verplaatsen gebruiken de verhuizers een speciaal ‘verhuishondje’. Dit is een plateau op wieltjes dat gemaakt is om zwaarder materiaal te verplaatsen. Hierdoor zijn drempels en andere obstakels gemakkelijker te hanteren.

2. In de verhuiswagen plaatsen

Verhuizers hebben jarenlange ervaring in het verhuizen van verschillende grote instrumenten. Zij gebruiken een speciale techniek om de piano zonder beschadigingen te vervoeren.

Bij zware piano’s gebruiken verhuizers een rijplaat. De verhuizers voorzien de piano van een speciale hoes. Nadat je piano goed is vastgezet met spanbanden, verplaatsen de verhuizers deze naar het juiste adres.

3. Lossen van je piano

Is je piano gearriveerd op uw nieuwe adres? De verhuizers laden je piano dan uit de verhuiswagen en verplaatsen deze naar de aangewezen plek. Om ook geen beschadigingen aan te richten aan je nieuwe woning, maken de verhuizers gebruik van beschermmateriaal in de vorm van speciale rijplaten. Deze platen leggen zij op de vloer zodat deze niet beschadigt.

Bespaar op de verhuizing van uw piano

 

Het verhuizen van je dierbare piano is geen goedkope onderneming. Door het vergelijken van verschillende offertes bespaar je wel € 100 op het verhuizen van je piano. Vraag nu tot wel 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven uit de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Tips bij het verhuizen van een piano

1. Geen piano via de trap verhuizen

 

Het is geen goed idee om je piano te verhuizen via de trap. Dit doen verhuisbedrijven ook niet. Door het gewicht van de piano is dit te gevaarlijk en niet toegestaan volgens de ARBO-wet.

2. Check de verzekeringen

 

Wil je Verhuizen met piano s naar een nieuwe locatie? Wij beschikken over verhuisbedrijven met speciale verzekeringen die eventuele schade aan je instrument vergoeden. Voordat je je piano vervoer regelt. Controleer altijd je verzekering, zo loop je niet tegen onvoorziene problemen aan.

3. Wacht met het stemmen van je piano

Wacht ongeveer 1 tot 2 maanden met het stemmen van de piano. Zo geven we de piano de tijd om tot rust te komen. Er bestaat een kans op blijvende schade wanneer je weer te vroeg het instrument afstemt en bespeelt.

Wanneer je piano te zwaar is, zet het verhuisbedrijf een verhuislift in. Om de piano op de verhuislift te tillen, zijn minimaal 4 tot 6 verhuizers nodig.

 

.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie